Ej rart at tage stikket hjem

Tak til gemalen, som kaldte dette erindringsbillede frem!

For mange år siden dyrkede jeg uden blusel og uden fusel fremstillingen af den velkrydrede brændevin. I jagten på nye smagsretninger var Marcussens Helbredende Urter en god hjælp, og det ud fra devisen: En plante nævnt i den bog kunne næppe være giftig.

Jeg fik lyst til at eksperimentere med rølliken. Om den plante beretter Marcussen: God mod voldsomme menstruationssmerter og skedekrampe. Og da det er bedre at forebygge end helbrede, begyndte jagten. Blomsterkronerne blev fyldt i et syltetøjsglas, en spiseskefuld honning tilføjet og spritten fyldt på. Fjorten dage senere blev essensen siet og noget af det blandet i en halv flaske 40 % sprit (blandingsforholdet er glemt, så forsøg dig eventuelt frem.)

Da den havde trukket en måneds tid, kom en bisværm på besøg i baghaven. Jeg ringede til en lokal bimand, fik fat på konen, som fortalte, at han var ude ved en bivej i nabolaget og i gang med en bibeskæftigelse, nemlig at fjerne honning.
Dytten blev startet, tøffede af sted og snart efter var jeg fremme. Jeg steg ud. I næste nu flygtede jeg hen mod bilen, for bier, der får stjålet honning, er uhyre aggressive. Syv bistik i hovedbunden senere knaldede jeg bildøren i og forsvandt hjem.
Hjemme igen fik jeg det rigtig dårligt. Hovedpine, (magnylglasset var gabende tomt ) kvalme, svimmel, kuldegysninger trods hedebølgen udenfor. Jeg overvejede alvorligt at ringe efter hjælp.
Mens jeg så tiden lidt an, mente jeg at det måtte være på tide at prøvesmage. Bedstemors portvinsglas kom frem, fyldt og skål. Herlig smag, det krævede én til. Herefter sank jeg i dyb selvmedlidenhed ned i lænestolen. Mirakel! Tyve minutter senere begyndte ubehaget at svinde hastigt, og snart efter var der kun lettere smerter tilbage.

En time senere hentede jeg et glas magnyl……. på gåben.

Røllikesnapsen er åbenbart god mod bistikkets gener. Og så kan jeg sværge på, at den virkelig er god mod skedekrampe og voldsomme menstruationssmerter. Virkningen er tilsyneladende livslang, thi indtil nu er jeg i hvert fald ikke blevet plaget ikke af slige dårligdomme!

nb. Først på aftenen kom bimanden og hentede sværmen. Svært? Næ, han skovlede den bare med hænderne ned i en kasse, sagde tak og forsvandt!

Læs mere om rølliken? Klik på denne adresse: www.fakirskolen.dk/flora/milfoil.htm
Af uransagelige grunde accepterer blogspotten ikke den normale procedure!6 kommentarer:

 1. Lækkert med noget der tager smerterne.. Mon der også findes noget mod PMS.... Tror Gemalen vil sætte pris på LOL

  SvarSlet
 2. Jeg takker for opskriften, mindes ikke jeg har røllikesnaps i arkivet.
  Og takker iøvrigt også for den fine beretning.

  SvarSlet
 3. Hmm, bambi72, tror bare at du må *LOL*e videre, for ham Rimkogeren diskede kun op med skrevne beretning, da vi fandt sammen for 26 år siden - jeg led oceaner, men gav han mig bare en enkelt rølliledram, nix...

  SvarSlet
 4. bambi72 - PMS - Kendte jeg det middel, ville jeg vist hurtigt blive millionær.

  gemalen - velkommen på bloggen. Jeg tror ikke jeg har set den andre steder.

  anjoe - undskyld

  SvarSlet
 5. Rimkoger du overgår dig selv.... tænk at du har gået rundt i så mange år uden skedesvamp og mensessmerter - jeg vil straks anbefale eliksiren til husbonden - i tilfælde af at han skulle lide af slige symptomer :-)

  SvarSlet
 6. shabby-marianne - råb min geniale opdagelse ud over den hele verden.

  SvarSlet

Kære gæst
Hvis du ikke har nogen blog og vil skrive en hilsen,
gør du følgende:
1. Skriv først din hilsen og underskriv med dit navn.
2. Klik på feltet Kommenter som.
3. Vælg herefter Anonym.
4. Klik på Send kommentar.

Og så siger jeg tak mange 1000 gange :-)