Mobiliritis, en folkesygdom
Jeg er dybt bekymret for danskernes tænder. Mange, både børn, unge og voksne i alle aldersgrupper, har tilsyneladende tit en ganske forfærdelig tandpine. Anfaldene af ondt i bisserne bryder ud overalt, både inde og ude. Det er ligegyldigt om staklerne går, står, sidder, cykler, biler eller lader sig transportere af det offentlige. Pludselig ryger den ene hånd op og presses hårdt mod kinden, hvorefter de snakker med sig selv. Jeg gætter på de siger noget i den her retning: ”Nu må jeg altså se at komme til tandlæge.”
Der må være tale om en virkelig slem tandpine: Forleden red mig og stålhesten igennem skoven ad de små finurlige stier. I en lysning på et tæppe så jeg et par i en yderst intim situation. Tænk, pludselig fik manden en voldsom tandpine. Han sprang op og var nødt til at vandre bandende, hvileløst rundt, mens han pressede hånden mod kinden.
Jeg har selvfølgelig kontaktet sundhedshierarkiet, som hånligt afviste mig med ordene: ”Sludder, der er tale om mobiliritis!”

Ak ja, her er så dagens bidrag:

Indenfor himmeriges port
blev den nyankomne englebasse venligt spurgt
om hans allersidste jordiske ord,
inden han i himmelekspressen steg ombord.
Her er sjælens tankevækkende svar:
”Stol bare trygt på far,
jeg kan sgu sagtens styre bilen,
mens jeg taler i mobilen!”

I en periode over et par år så fruen og jeg jævnligt en kvinde: På hverdage ved femtiden kom hun kørende med sine børn i bilen og røg som en skorsten, mens hun pladrede i sin mobil og drejede skarpt til højre.

Kære læser, hvad mener du om den udbredte mobiliritis?

9 kommentarer:

 1. Så gjorde du det igen, satte gang i minderne. Så endnu et indlæg er føjet på min blog, pga af dig ;-)

  SvarSlet
 2. Kan vist kun sige at det kan kureres *GGGG*

  SvarSlet
 3. Genialt skrevet - jeg har også set dem - dem med tandpine. Jeg syntes det er drøn irriterende at høre med i andre folks samtaler -- nu er det også blevet tilladt i venteværelserne på Riget. Et er at man sidder og venter - lader tankerne flyve for at de så skal forstyrres af andre folks højlydte samtaler i mobiltelefonen..

  SvarSlet
 4. gemalen
  tak, og mon ikke snart du inspirerer??

  bambi72
  Jeps, du taler jo af erfaring!

  shabby-marianne
  tak - vi er enige! Mindes en gang, hvor jeg i et sandt snekaos var på vej hjem med futfutten, som var mange timer forsinket!! Sikke en mobilkoncert (i dette tilfælde helt i orden)

  SvarSlet
 5. Det er rigtigt at mange bruger den der lille maskine. Ja jeg ser dig med en strålekrans rundt om hovedet. For det kunne ikke falde dig ind at tale med nogen imens du ridder på din jernhest.
  Jeg tror at sygdommen hedder opmærksomhedsforstyrrelse. For det er svært at være i nuet - nærmest kedeligt også kan man lige nå flere ting på engang!

  SvarSlet
 6. Så sluk dog! mener jeg, jo det er nærmest en sygdom! Det er hovedet på sømmet med dagens vers ;O)
  Luise

  SvarSlet
 7. billedmage - kloge ord.

  dalgas - tak, men det er nok lige så svært at slukke for den, som at skotte dagens fix

  SvarSlet
 8. Du rammer et punkt, som jeg tit har været irriteret over. Denne tandpine er lige så stille blevet for meget, nogen gange pinligt at overvære andres samtaler, ligegyldigt, næsten, hvor man er. Har dog selv mobil, men den er slukket det meste af tiden, vil godt ha ro, når jeg går ude, hvor den mest er tændt, hvis jeg ved, jeg venter samtale.

  SvarSlet
 9. puk2 - tak for din kommentar, vi kan vist ikke blive meget uenige!

  SvarSlet

Kære gæst
Hvis du ikke har nogen blog og vil skrive en hilsen,
gør du følgende:
1. Skriv først din hilsen og underskriv med dit navn.
2. Klik på feltet Kommenter som.
3. Vælg herefter Anonym.
4. Klik på Send kommentar.

Og så siger jeg tak mange 1000 gange :-)