Kattehad

Kattehad
en redegørelse for baggrunden

Episode 1.
Aftensmaden stod på en herlig gang gule ærter. Fra den nu gabende tomme fryser var et stykke medister fisket op, tilberedt og lå indbydende og ventede på at den tarmluftproducerende menu var færdig.
Mens jeg stod og rørte, hørte jeg pludselig en fremmed lyd. Den kom fra naboens kat, som var sprunget ind ad et åbent vindue og sad nu og delikaterede sig med min medister. Inden jeg nåede at reagere, forsvandt den med et grin og pølsen ud ad vinduet, og jeg måtte nøjes med vegetaristiske gule ærter.

Episode 2.
Genboens kat yndede at opholde sig i åbne skabe. En nat var den smuttet ind og havde lagt sig til rette i et højt køkkenskab. Kort efter lukkede jeg intetanende skabet og gik i seng.
Muligt at jeg er ret pibet, og det var derfor jeg var tæt på hjertestop, da jeg den efterfølgende morgen åbnede skabet, og kræet med en arrig væsen sprang ud 30 cm fra min næsetip.

Episode 3.
Det var sommer. Det var ferie. Det var hedebølge. Derfor var jeg nærmest blevet nattedyr. Klokken var omkring tre om natten, dødstille og buldermørkt udenfor.
Alle døre og vinduer stod åbne, og jeg sad i et par shorts. En termokande med iskold hjemmelavet herlig æblevin sørgede for, at jeg kunne opretholde væskebalancen.
Febrilsk pløjede jeg mig igennem Edgar Allan Poes uhyggelige novelle: Den sorte kat. Novellen handler om en stakkels mand, som er gift med en satanisk heks, som har en modbydelig stor sort hankat. Han beslutter sig for den hustrubidragsfrie skilsmisse. Hans hus er ret specielt, fordi fundamentet er lidt længere end selve huset. Murer man en mur op, som flugter husets gavl, har man det perfekte gemmested til et kvinde- og et kattelig….
Planen lykkes, delvis, missekatten når at smutte.
Senere efterlyser han fruen hos Scotland Yard. Detektiverne indfinder sig. Nede i kælderen foran den nye mur, udbryder han fortvivlet: ”Jeg vil give alt, hvad jeg ejer for at få min elskede kone tilbage!” I overmod slår han sin stok mod muren. ”Miiav” lyder det inde bag muren…..I DETTE ØJEBLIK LØD ET HØJLYDT MIIAV VED MINE FØDDER.
Jeg ved ikke hvem, der blev mest forskrækket, mig eller bagboens kat. Jeg skreg i hvert fald højt, sprang op, tabte bogen og væltede vinglas og termokanden. Den ubudne gæst fræsede tre gange rundt oppe under loftet, inden den styrtede ud i sikkerhed.

Er der så noget at sige til, at jeg ikke bryder mig om katte?

Mine trængsler er for længst forbi. Kort efter episode 3 mødte jeg anjoe, og hun foreslog, at vi skulle have hund. Det blev til en herlig schæfer, som blev fulgt af andre. Den sidste i rækken er Zorro, som er lidt af hvert. Som hans forgængere er han på bedste vis i stand til at fortælle, at katte er uønskede gæster!


3 kommentarer:

 1. Med de erfaringer i bagagen så forstår man dig jo godt.

  (Og i mit stille sind håber jeg at vores 4 katte ikke opfører sig sådan ... man har lov naivt at håbe).

  SvarSlet
 2. Ja, og jeg er stadigvæk kat(t)egorisk i min mistllid til tyranerne!

  SvarSlet
 3. Godt det ikke var et køleskab, den havde lagt sig i!

  Og siden er det vist blevet til Frederik med en hvid pels og et meget civiliseret væsen, tror jeg, er det ikke rigtigt?

  Tak for gyset! Den tredie historie er virkelig uhyggelig, sikke en traumatisk oplevelse! Jeg håber der var mere æblevin :-)

  SvarSlet

Kære gæst
Hvis du ikke har nogen blog og vil skrive en hilsen,
gør du følgende:
1. Skriv først din hilsen og underskriv med dit navn.
2. Klik på feltet Kommenter som.
3. Vælg herefter Anonym.
4. Klik på Send kommentar.

Og så siger jeg tak mange 1000 gange :-)