195


De dumme mænd
Mænd er og bliver noget forfærdeligt rak.
Tænk i går fik jeg med den søde Gertrud
en lang og dybt fortrolig snak.
Men tænk ved den sødeste gud,
så kom en stodder og smed os af telefonboksen ud!

De kære gamle telefonbokse var en kold affære ved vintertide og ind imellem ret ildelugtende, thi det skete at medborgere med overfyldt mave, tarm eller blære valgte at tømme førnævnte organer i telefonboksens indre….

Da jeg læste frem til medio 1965 kostede det fem og tyve ører for tre minutter (til sammenligning: Anders And kostede 1,75 kr. (vist nok)) Dog kunne telefonudgifterne reduceres væsentligt med et stykke ledning afisoleret i begge ender. Den ene ende blev presset mod membranen i telefonrøret, den anden mod metallet i møntautomaten. Vupti fik man tre minutter forærende. Det var en taktik som selvfølgelig ikke blev praktiseret af lille mig, men udelukkende af asociale samfundssnyltere!
Fra 1978 blev telefonboksene ikke i samme grad brugt som toilet, Mange døre blev nemlig fjernet på grund af Bombemanden fra Gladsaxe. En psykopat, som morede sig med at anbringe rørbomber i bl.a. telefonbokse. Bomberne blev udløst, når man åbnede døren. Læs mere,
klik her!
Da jeg startede på St. Merløse Universitet var den lokale telefoncentral bemandet i døgndrift med en telefonistinde.
En lørdag blev vores skoleinspektør udsat for en gang sexorienteret tøsetelefongas. Røret blev lagt på. Hr. Inspektøren ringede op og henvendte sig til telefonistinden: ”God aften Gerda, jeg blev afbrudt i samtalen for et øjeblik siden, kan du ikke give mig abonnenten igen!” – ”Joo da, det er Hansens ude fra Bøgegård!”
Ringe – Ringe. ”Hallo, det er Sofie!” – ”Godaften Sofie. Det er Skoleinspektøren. Du og dine veninder skal møde mandag morgen klokken otte på mit kontor, farvel!”
Uha, det var vist en lang søndag!

4 kommentarer:

 1. Ja, det er ikke godt at vide, eller det var måske godt at vide, hvad telefonistinderne sad inde med af viden - måske den tids hackere? LOL!

  Telefonistinderne kunne idag, med deres "insiderviden" få et job som spindoktor! Ha,ha... :-D

  SvarSlet
 2. mahalo - de viste meget, enkelte gjrode det til en forretning. Det skal jeg fortælle om en anden gang :-D

  SvarSlet
 3. Den fortælling glæder jeg mig til.

  SvarSlet
 4. sifka - kommer snart her på bloggen.

  SvarSlet

Kære gæst
Hvis du ikke har nogen blog og vil skrive en hilsen,
gør du følgende:
1. Skriv først din hilsen og underskriv med dit navn.
2. Klik på feltet Kommenter som.
3. Vælg herefter Anonym.
4. Klik på Send kommentar.

Og så siger jeg tak mange 1000 gange :-)