329


Det oh så nygifte par, hr. Mads og fru Lone
besøgte efter tur spåkvinden Madame Simone.
Mads kom ud: ”Lone til fem unger skal jeg være far!”
Så var det Lones tur,
da hun kom ud, var hun skidesur
og til skilsmisse mere end klar:
”Mads flere gange mig du vil være utro,
for jeg skal nemlig kun være mor til to!”

”At spå er svært, især om fremtiden!” sagde Storm P. Hvad mener du, kan man spå om fremtiden?

7 kommentarer:

 1. Til dit spørgsmål til sidst, Rimkoger, vil jeg svare, at vi kan mere, end de fleste tror. Jeg har haft en forudanelse om en bilulykke, der virkelig skete. Men du tror nok ikke selv på den slags?

  SvarSlet
 2. Madame -Nej, du har helt ret.

  Skal man kunne spå om fremtiden, må ALT være forudbestemt.

  Eksempel: To biler A&B kolliderer med 90 km/t i et kryds. Hvis begge biler er 5 meter lange er det kritiske tidspunkt 0,2 sek. Kommer den ene bil 0,2 sek. for tidligt, sker ulykken ikke.

  Under deres køretur sker der masser af ting, som er skyld i, at de er der til tiden. En bilist blinker ud, A lader ham smutte ud. B accelerer for at overhale en cyklist. A sænker hastigheden en ubetydelighed, mens han kigger efter Madame, osv. osv. Hundredvis af situationer påvirker deres kørsel med små marginaler. Hvis bare en enkelt episode ikke sker, sker ulykken ikke. Hundredvis af situationer er skyld i Madame er på pletten, ændres en af dem, f.eks. hvis en snak tager 2 sekunder mere, sker ulykken ikke.
  Alle disse ting + mange flere, ja faktisk alt fra tidernes morgen skal være forudbestemt for, at det er muligt at spå om ulykken.

  Paradoks: B bliver spået om ulykken. Den pågældende dag blive hun logisk nok hjemme. Ulykken sker ikke, og så kan man jo ikke spå!!

  Din fornemmelse kender mange, jeg har også haft fornemmelsen, men det har hver gang været falsk alarm. Flysselskaberne verden over får hver dag opringninger fra panikslagne mennesker, som er overbevist om, at det og det fly vil styrte ned. En sjælden gang sker det selvfølgelig. Og så er overskrifterne: ”De lyttede ikke til min advarsel!”

  Det er så min mening, men selvfølgelig…. :-D

  SvarSlet
 3. Jeg kender to professionelle clairvoyante privat. Sjovt nok har de aldrig fortalt mig om ting, der skulle ske, men om, hvad de kan se, der er i vejen, og hvad udsigterne er, hvis man gør sådan og sådan. Dvs. de kan f.eks. finde på at sige det, hvis de kan se, at der er en risiko i forbindelse med et eller andet. Fint! Det er meget nyttigt. F.eks. talte jeg engang med den ene af dem i telefonen, hvor hun pludselig sagde: "Der er en løs ledning til din computer." Det troede jeg ikke på, fordi jeg aldrig rører min computer. Den skal bare stå helt stille og FUNGERE, og ledningerne er gemt godt af vejen. Senere på aftenen, da jeg sad og arbejedede, gik den pludselig i sort. Ledningen var faldet ud.

  Men jeg har også en veninde, som ikke er professionel clairvoyant og faktisk har gjort sig anstrengelser for at blive fri for sin evne. Hun får nemlig forvarsler om ulykker - ser simpelthen billeder af dem uden at have indstillet på noget som helst. Hun har forsøgt sig med at sige det til de folk, der er involveret, men de tror ikke på hende - med det resultat, at det går nøjagtigt, som hun har set.

  Jeg opfatter det sådan, at hun får advarsler, som hun skal give videre. Igen det der med, at de kan se konsekvenser. Men naturligvis bliver konsekvenserne ikke realiseret, hvis forudsætningerne ikke bliver til noget.

  SvarSlet
 4. Rasmine - Mange tak for dit bidrag, TANKEVÆKKENDE, men jeg er altså stadigvæk skeptisk! :-DDD

  SvarSlet
 5. Har du nogensinde "afprøvet" en clairvoyant? - Med det udbud, der er i dag, skal man ganske vist være ret heldig ror at ramme en af de "rigtige". Jeg har prøvet temmelig mange - de fleste med meget begrænset succes - fordi jeg er nysgerrig, men jeg har jo et bagland med god opbakning, hvor jeg diskutere tingene.

  Jeg mener altså at vide, at der er nogle, der har en evne, som man virkelig kan bruge til noget, selv om de ikke kan spå i den mere bastante betydning.

  Jeg tror for den sags skyld også, at det er rigtigt, at alle er født med muligheden, men at forskellige ting gør, at der bliver (næsten) lukket af for de flestes vedkommende. Man kan så genoptræne evnen i et vist omfang. Selv jeg, som egentlig har begge ben ret solidt plantet på jorden til hverdag, har et par gange prøvet at kunne se ting - og jeg mener virkelig konkrete ting, fx en meget speciel trappe - som jeg ikke havde den fjerneste mulighed for at vide noget om.

  SvarSlet
 6. Rasmine - Tak for din spændende og interessante kommentar.
  Jo jeg har mødt en "clairvoyant"! For mange år siden lånte mit universitet filmapparat til Søtoftegård Højskole. Jeg fulgte med som operatør.
  Under en seance om astrologi mødte jeg en pige, som efter eget udsagn var clairvoyant.
  Hun fortalte om min fremtid - uha, uha - Heldigvis var hun 100% nuageuxvoyant ((Du kender næppe dette fremmedord, for det er konstrueret til lejligheden nuageux = uklar))

  Du skriver: de fleste med meget begrænset succes. Den samme erfaring er politiets. I forbindelse med alvorlige forbrydelse (f.eks. det tragiske pigemord i Benløseparken, 2003)får mange henvendelser fra clairvoyante, men de er meget uenige.
  Jeg må understrege, at hvis de har haft et syn og tror på det, skal de selvfølgelig henvende sig, for måske...

  SvarSlet
 7. nuageuxvoyant - skønt!

  SvarSlet

Kære gæst
Hvis du ikke har nogen blog og vil skrive en hilsen,
gør du følgende:
1. Skriv først din hilsen og underskriv med dit navn.
2. Klik på feltet Kommenter som.
3. Vælg herefter Anonym.
4. Klik på Send kommentar.

Og så siger jeg tak mange 1000 gange :-)