365Hvor var vækkeuret gement,
da vækkeuret vækkede farmand alt for sent,
Han for forvirret hid og did,
som den berømte skoldede skid.
Sønnen, den lille Peter,
som knap nok målte en meter,
gav sig til at hjælpe: ”Farmand, værsgo,
her er begge dine sko,
og jeg har bundet knuder på dem alle to!”

Og så må man jo ikke håbe, at det var
to gordiske knuder.
Jeg har en evne til ind imellem at kunne blande mig i mine drømme og dreje dem i en fordelagtig retning. F.eks. blev jeg en gang forfulgt af T-Rex, en modbydelige kæmpestor sulten dinosaurus. Den kom tættere og tættere på. Jeg tænkte, bare jeg havde et maskingevær. Og så havde jeg det. Jeg skød og overlevede!
Fra min singelperiode larmede vækkeuret en morgen. Skoletid. Jeg nåede hurtigt frem til, at det var telefonen. Men den gik ikke, for på det tidspunkt havde jeg ingen telefon. Hvad var det så. Det var da selvfølgelig bare flasken med opvaskemiddel, som ringede, og det behøvede jeg ikke at tage mig af. Herligt, jeg vendte mig om på den anden side. Men sekunder senere erkendte jeg det groteske i situationen og stod op….

Kan du blande dig/ændre dine drømme?

13 kommentarer:

 1. Kan du virkelig ændre dine drømme, det er fantastisk. Jeg har læst om, at nogle kan, men det har været i fremmede kulturer, der går mere op i drømme.

  Jeg må huske at blande mig i mine ...

  SvarSlet
 2. Jeg drømmer aldrig. I alt ikke om natten. Ikke mere.

  Der er faktisk et par drømme, jeg stadig kan huske, men jeg synes også, jeg kan huske, at når jeg drømte, var jeg helt klar over det og opgav på forhånd at blande mig - afventede lidt spændt, hvad det næste blev, eller var glad for, at det ikke var virkeligt, og at det snart var forbi, alt efter situationen.

  At jeg "ikke" drømmer, skulle vel være et tegn på, at jeg sover dybt og godt.

  Man kan jo også bare sætte en film i maskinen. Den kan man ganske vist ikke lave om på, men man kan da stoppe den, hvis man er utilfreds med forløbet.

  SvarSlet
 3. Der skulle selvfølgelig stå: I alt FALD ikke om natten.

  SvarSlet
 4. Man kan godt blande sig i sine drømme, når man ikke sover tungt. Er der ikke en forening for aktivt dagdrømmeri? Eller forveksler jeg det med "Venstre Danmarks Liberale Parti"?

  Drømme er nogle underligt ulogiske størrelser, og at huske dem er lidt ligesom at prøve at holde fast på sæbevand: Hvordan kan man holde på det uden at det løber væk?

  (Ja ja, men det er snyd at bruge en spand!)

  Hvis man "husker" en drøm, begynder den ofte at "gå videre". Det kan forresten være en god måde at falde i søvn på, hvis det altså er rare, søde drømme.

  Men det behøver jeg vist ikke at illustrere.

  SvarSlet
 5. Jeg kan ikke blande mig i mine drømme, men som Rimkogeren ganske vel kender til, kan jeg nat for nat huske 2-6 drømme, tilmed ret så detaljeret. Da de fleste repræsenterer år, jeg faktisk helst vil glemme, ja da fortryder jeg min tidlige ungdoms skriverier; havde blok og blyant liggende ved seng, noterede ned i mørket, hver gang jeg vågnede. Fik således trænet mig op - og nu kan jeg ikke slippe hukommelsen. Vågner jeg, og kun lidt huskes, siger jeg til mig selv, at tænke på noget andet, men nix. "Overhjernen" jagter straks minderne drømmemæssigt, og så er jeg fanget nok en gang, øvv...

  Rimkogeren kontra har flere gange i vores fælles 27.år samliv prøvet at benytte min metode, så notatpapirer og skriverjan tæt ved seng, men hans håndskrift er modsat min totalt ulæselig *LOL*

  SvarSlet
 6. Madame - Hvem ved - så mødes vi måske i hinandens drømme!

  SvarSlet
 7. Rasmine - Alle drømme, mange kan bare ikke huskes det.
  Du kan kigge ind på denne post:
  http://www.netdoktor.dk/tema/soevn/normal_soevn.htm

  SvarSlet
 8. Donald - Nej helst ikke det parti - At huske drømme er et spørgsmål om, hvornår man vågner.
  Du har helt ret - Det er herligt at starte turen ind i søvnen via en dagdrøm, undskyld natdrøm.

  SvarSlet
 9. anjoe - jo da, jeg gad godt have din evne, for de fleste husker jeg ikke, men er overbevist om at de er geniale.........

  SvarSlet
 10. Ja, alle drømmer. Hver nat. Hvis du nu læser, hvad det var, jeg skrev, vil du se, at jeg var klar over det. Eller kan du af en eller anden grund ikke se anførselstegnene omkring ikke? Men tak for linket alligevel :-)

  SvarSlet
 11. Jeg nok svært ved ændrer noget midt i en drøm. Men en drøm, fantasi er god at have

  SvarSlet
 12. Billedmager - Drømme og fantasi er livets salt!

  SvarSlet
 13. Rasmine - Jeg kan vist kun sige ups og hovsa!

  SvarSlet

Kære gæst
Hvis du ikke har nogen blog og vil skrive en hilsen,
gør du følgende:
1. Skriv først din hilsen og underskriv med dit navn.
2. Klik på feltet Kommenter som.
3. Vælg herefter Anonym.
4. Klik på Send kommentar.

Og så siger jeg tak mange 1000 gange :-)