471

Firmafesten på sit højeste var,
da Sofus faldt i vandet med en lækker cigar!
En måned senere var stemningen slet ikke rar.
Hun ringede og sagde: "Æv, bæv. Du skal være far!"
For reaktionen fra sin frue
havde han al mulig grund til at grue.
Han tilstod sin synd og var nu til uvejret klar,
da telefonen ringede. Det var igen den lækre cigar.
Hun sagde bare: "Aprilsnar!"

På Wikipidia fandt jeg en lang artikel om aprilsnar i medierne startende med 1914 og slutter med dags dato. Klik her!

14 kommentarer:

 1. Det var dog en ganske ualmindeligt ondskabsfuld form for aprilsnar!

  Det er egentlig sjovt med "at falde i vandet" - det er åbenbart en paraplyeufemisme. Jeg har hørt den brugt om de mest forskellige ting. Ganske bekvemt, men man skal nok sikre sig, at det fremgår af sammenhængen, hvad man egentlig mener.

  Man kunne jo forestille sig en mand, der sagde: Jeg faldt desværre i vandet på vejen hjem" og for eksempel mente, at han var kommet til bruge penge på noget, som hans kone ikke ville synes om, og tilhøreren (fx hans kone) kun kendte udtrykket i Sofus' forstand ...

  SvarSlet
 2. Altså - de aprilsnar. Manden min har taget fusen på mig og jeg kom alt for sent i tanke om datoen - jeg er sikker på, at han griner resten af dagen. Til gengæld er jeg nu på stikkerne resten af dagen - så ingen skal tage fusen på mig.
  Håber ikke at du får falske opkald idag.

  SvarSlet
 3. Rasmine - Helt enig, hvis cigaren en dag får en snebold i nakken, ved jeg godt, hvem synderen er, men jeg sladrer ikke!
  At falde i vandet har jeg også hørt om i mange versioner, men du har ret i din betragtning!

  SvarSlet
 4. Gitte - I jobbet lod jeg narre april mange gange: "Bo, dit snørebånd er gået op!" (Det var før det blev moderne med de ubundne) - "Ih tak" og kigge ned "APRILSNAR!" - Tit var det dog mig, der snuppede det sidste stik: "Ikke for noget, men dine undebukser sidder inden under bukserne!" - Ungen reagerede prompte: "APEILSNA... øh!"aprilsnar

  SvarSlet
 5. Jeg tilstår, Rasmine, i dag i mit legehus at ha' bragt et foto og tekstmæssigt skrevet det dersens med ikke at falde i vandet - det her den første dag i april ;-)
  ...den kan og skal tolkes tvetydigt, og så vil jeg til Gitte, hahaa, og andre læsere berette, at dette er første ud af seneste fjerde år, hvor jeg ikke har taget røvetten på Rimkogeren, hvad aprilsnar angår. Kontra har han haft så travlt med bare at sikre sig imod det, men jeg havde slet intet planlagt :-D

  I morgen... en ny dag, og noget sjov får vi vel som altid *LOL*

  SvarSlet
 6. Rimkoger-tak for rimeriet og linket til tidligere års aprilsnar.
  Uh, jeg vil ikke tyde anjoe`s kommentar, men den kunne jo tolkes således:
  http://thedogpaddler.com/RandomUploads/LikeYou/likeyou.htm

  SvarSlet
 7. Ja, som Rasmine siger er det en værre spøg - men egentlig kun, hvis man ikke kan lide børn og mødre og hvis der er jalousi og så videre. Men det er jo egentlig ikke en naturnødvendighed at folk går og skælder ud på hinanden og bliver jaloux? Det er vist sådan noget antropologerne kan fortælle forskellige historier om.

  SvarSlet
 8. Haha, den var god, Rimkoger! Den aprilsnar, der har moret mig mest, læste jeg i lokalavisen som ung: Der skulle bygges en bro over Furesøen, så man hurtigt kunne komme over på den anden side. Den var illustreret med fine tegninger ;-)

  Ha' en god dage nede sydpå!

  SvarSlet
 9. anjoe - TAK - og nu kan jeg slappe af et helt år :-D

  SvarSlet
 10. Søren - Tak for linket, jo, hvor er den sød, det er en god tolkning!

  SvarSlet
 11. Madame - Ha og herligt. Dagbladet, Ringsted, fortalte en gang at vandet fra Sorø Sø var forsvundet ned i en dyb ukendt grotte i undergrunden. De havde fotodokumentation, og beretningen udløste en sand folkevandring!
  "Jeg kan jo se det med mine egne øjne, så..."

  SvarSlet
 12. Hehe - Jeg har altid godt kunnet li' ideen med aprilsnar, når det altså er sjovt ;)
  Et år var der nogen som spredte rygter d. 01. april om at spritfabrikkerne var kommet til at producere gammel dansk på en forkert opskrift, så de måtte ikke sælge det. Folk strømmede til fra nær og fjern med flasker og dunke for at hente gratis "gammel dansk" -

  SvarSlet
 13. Margrethe - Jo, den husker jeg. Det var i Roskilde, folk skulle selv medbringe emballage, så den anden april var plastikdunke og flasker en mangelvare!

  SvarSlet
 14. Ja lige netop - der var mange som var knotne, da de fandt ud af at det var en aprilsnar, haha

  SvarSlet

Kære gæst
Hvis du ikke har nogen blog og vil skrive en hilsen,
gør du følgende:
1. Skriv først din hilsen og underskriv med dit navn.
2. Klik på feltet Kommenter som.
3. Vælg herefter Anonym.
4. Klik på Send kommentar.

Og så siger jeg tak mange 1000 gange :-)