463


Apropos snart sommertid
Hvis 1.000.000 danskere hver bruger 5 minutter på at stille bl.a. ure om fra vintertid til sommertid, bruger de tilsammen 5.000.000 minutter, hvilket er det samme som 83.333 timer eller 3472 timer, altså tæt på 10 år.

Hvem betaler os for dette tidsspilde?

Og hvad mener du om dette tidsskifte?

20 kommentarer:

 1. Jeg mener, det er komplet gak, Rimkoger. Jeg har set et regnestykke over, at der stort set intet er vundet energimæssigt, som vel egentlig var årsagen til, at man indførte sommertiden ...

  SvarSlet
 2. Send øjeblikkeligt regnestykket til staten og sørg for at jeg får udbetalt mine 10 års løn... Tak ;-)

  SvarSlet
 3. Pst. ved godt at der var flere mennesker i regnestykket... Sommertid burde afskaffes..

  SvarSlet
 4. Jeg har faktisk læst mig til at med hensyn til miljøet, ville det være meget bedre, hvis vi ikke gik over til sommertid.

  Nu, hvor det er en time længere lyst om aften, bliver folk længere ude, det vil sige, der bliver brugt mere benzin på at folk køre ud til familien og venner, der bliver brugt energi til at holde liv i tersase-varmerne med meget mere ... så hvis vi endelig skal bevise, at vi er så grønne og miljøbeviste, så afstraffer vi den der dumme sommertid.

  End videre er den jo kun indført af hensyn til dem, som står sent op, vi, som står tidligt op, taber penge på det der cirkus ... mit synspunkt blev luftet på min blog sidste år, da vi gik over til sommertid og den bliver det samme i år på søndag. Indlægget er skrevet men endnu ikke postet.

  SvarSlet
 5. Madame - Det minder mig om stænklapskandalen for mange år tilbage: Alle biler skulle have stænklapper for 40 år siden. Det skulle begrænse svineriet fra hjulene. Da hele Danmarks bilpark havde monteret stænklapper, fandt man ud af, at nu svinede bilerne mere.....

  SvarSlet
 6. Bambi72 - Jeg valgte en million mennesker for ikke at blive beeskyldt for at overdrive. Jeg har afsedt både dit og mit krav!

  SvarSlet
 7. Tine - Jeg er helt enig. Glæder mig til at se dit indlæg.

  SvarSlet
 8. Jeg følger sådan set de andre, det virker lidt gak med den sommertid, ud over, der ikke blir sparet noget alligevel energimæssigt, bruger vi jo lidt tid i starten i ny tid på at indrette den nye rytme 2 gange om året, det er på sigt timer, vi hver især bruger på at indrette os efter noget, der ikke er besparende på sigt. Lille ps. Du kan logge dig på hos mig ved hjælp af din mail adr

  SvarSlet
 9. Gisela - Velkommen på bloggen og mange tak for din kommentar!
  Jeg vil meget gerne kigge ind, men det lykkes ikke. Jeg skal have en invitation! :-)

  SvarSlet
 10. Jeg er enig med jer allesammen. Sommer/vinter tids skift er kun til irritation for os alle - og så lidt til morskab - den week-end, hvor alt går op i hat og briller - fordi mange stadig glemmer det.
  Når du nu alligevel anmoder om den der ekstra løn - så husk lige mig :-)

  SvarSlet
 11. Gitte - Jeg tager din anmodning med. Hvis andre er interesserede, så sig til.
  Jeg vil foreslå, at staten inden en kollektiv udbetaling til alle tilbageholder 0,5 % til en gravsten med ordene: Her hviler Sommertiden!

  SvarSlet
 12. Det er hermed matematisk bevist at ure er noget skidt :-)

  Solure kan til nød anvendes, hvis man bliver hjemme i regnvejr.

  Har du så også regnet ud, hvor meget tid der bruges på at installere tåbelige EDB-programmer på folks bærbare computere? og køre med tåbelige indstillinger, som medfører at man er nødt til at installere virusprogrammer?

  Vil du skrive en artikel om en sikker opsætning af styresystemer på workstations/klaptopper?

  Hvis 500 millioner mennesker spilder eet sekund om dagen på en tåbelig opsætning, er det 500 millioner sekunder, hvilket er 2 måneders arbejdstid. På den tid kan man nå at lave mange forbedringer af PC-softwaren.

  SvarSlet
 13. Det sidste først. Tidsspildet er meget være:
  500.000.000/3600 = 5487 timer
  5487/365 = 15 år 10 mdr 6 dg.
  Det midterste. Jeg er rørende enig. Tænk hvis det var logsik at bruge.
  Det første. Soluret kan bruges døgnet rundt, man skal bare have en lommelygte :-)

  SvarSlet
 14. tak for velkomst. Du er inviteret under din mail adr, der står ri_kog_@yahoo.dk i invitationen, håber, det er den rigtige, jeg har skrevet ind under tilladelser

  SvarSlet
 15. Jatak Rimkoger, jeg havde glemt nogle nuller i spildtidsudregningen!

  Jeg er ret sikker på, at man sparer noget tid på fx. Asys-Eee PC med Linux, men den er ikke så populær; og klart nok er der en grænse, der skal brydes.

  Når folk ser arbejdshastigheden på min (ikke vanvittigt nye) PC-workstation bliver de helt forbavsede over at jeg starter et program og STRAX kan se resultatet!

  Den gode teknik med soluret skal jeg huske :-)

  SvarSlet
 16. Donald - Tak for din kommentar!

  SvarSlet
 17. Hæ hæ det kan der være noget om. Altså den akmuleret tid!
  Jeg tænker at den skal opvejes med den energi du sparer, når du ikke skal tænde lyset; fordi du er vågen imens der er lyst.
  Jeg ved ikke om en energi er mere værd end den anden. Det er lige som at samligne pærer med gulerødder! Det er lidt forvirrende, mener jeg.

  SvarSlet
 18. billedmager - I følge de kloge er det uendelig lidt energi, man sparer at skifte til sommertid. De store strømslugere, f.eks. komfur den samme mængde strøm.

  SvarSlet
 19. Godt rim, men jeg bliver noedt til at sige dig imod. Jeg ELSKER naar klokken gaar frem/tilbage. Det drastiske skift fra vinter til sommer og tilbage igen er helt fantastisk og jeg kan leve hoejt paa det i en evighed. :)

  SvarSlet
 20. Tina - Jamen, så prøve om du kan overbevise EU om at fire tidskifter er bedre end to!

  SvarSlet

Kære gæst
Hvis du ikke har nogen blog og vil skrive en hilsen,
gør du følgende:
1. Skriv først din hilsen og underskriv med dit navn.
2. Klik på feltet Kommenter som.
3. Vælg herefter Anonym.
4. Klik på Send kommentar.

Og så siger jeg tak mange 1000 gange :-)